Ποιοί είμαστε – baxsailingschool
Τηλεφωνήστε μας : 2310403643

Η “ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ – BLUE AEGEAN SAILING SCHOOL” είναι ιδιωτική σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας στη Θεσσαλονίκη, την οποία οραματίστηκα, δημιούργησα και διευθύνω από το 2002.

Τα χρόνια που προηγήθηκαν (1991-2001) συνεργάστηκα με σχολές ιστιοπλοΐας ομίλων της πόλης μας, των οποίων ήμουν ο υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας τους. Όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδεύτηκαν από εμένα και τους συνεργάτες μου περισσότεροι από 8500 νέοι ιστιοπλόοι.

Αρκετοί από αυτούς στο πέρασμα των χρόνων συνετέλεσαν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του yachting στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί ασχολήθηκαν με την ιστιοπλοΐα εντατικά είτε ως ψυχαγωγία και αναψυχή είτε με αγωνιστικούς προσανατολισμούς, επανδρώνοντας πολλά σκάφη και δημιουργώντας τη δική τους ιστορία στο χώρο της θάλασσας.

Η οργάνωση της σχολής μας στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ιστιοπλόων με σύγχρονα μέσα και μέθοδο και την εξέλιξη τους μέσω δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν κάθε ιστιοπλοϊκή επιθυμία. Εξίσου σημαντική είναι και η φροντίδα μας για το ιστιοπλοϊκό αύριο όλων αυτών των ανθρώπων.

Με ένα ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ανακοινώνεται κάθε Δεκέμβριο σε χιλιάδες μαθητές μας, οργανώνουμε και πραγματοποιούμε ιστιοπλοϊκά ταξίδια με δυνατότητα συμμετοχής ακόμη και φίλων που δεν έχουν ιστιοπλοϊκές γνώσεις, εκδρομές και δραστηριότητες με στόχο να κρατάμε συμπαγή τη σχέση των μελών της ιστιοπλοϊκής κοινότητας που δημιουργούμε. Η ιστιοπλοΐα μοιάζει με ένα ανοιχτό παράθυρο στο οποίο όποιος πλησιάσει, πρέπει να δει το σύνολο της προσφοράς και συμβολής αυτού του αθλήματος στην ίδια του τη ζωή.

 
 

Μια σχολή ιστιοπλοΐας οφείλει να μεταδίδει αρμονικά τη γνώση της ιστιοπλοΐας και την αγάπη για τη θάλασσα, προσφέροντας παράλληλα ιδέες και προτάσεις σε όποιον επιθυμεί να συνεχίσει.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, έτσι μας γνώρισε ο κόσμος που μας πλησίασε και κρίνοντας από την ανταπόκριση του στην προσπάθεια που κάνουμε, θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αξέχαστες ιστιοπλοϊκές εμπειρίες, άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, στιγμές ηρεμίας αλλά και δράσεις είναι ευχές μου προς όλους όσους έρθουν κοντά μας και μυηθούν σε ένα κόσμο όπου κυρίαρχα είναι δύο παντοδύναμα στοιχεία της φύσης. Η θάλασσα και ο άνεμος.

Καλές θάλασσες!

– Θανάσης Μπαξεβάνης